Groep 8


Josje van de Loo-Arts
ma-vr

Mayke Cöp-Smits
di-wo-do

Welkom op de pagina van groep 7-8!
 
Op deze pagina zullen we u op de hoogte houden van de activiteiten en gebeurtenissen in onze groep. Daarnaast kunt u hier onze foto's bewonderen.
De leerlingen gaan samen een missie en regels opstellen. We gaan samen bespreken wat we belangrijk vinden in onze klas, zodat we op een prettige manier met elkaar omgaan en een fijne werksfeer creëren in de klas.
 
We besteden in groep 7-8 dagelijks aandacht aan de vakken rekenen, taal, begrijpend/technisch lezen en spelling. Daarnaast werken we elke twee weken aan een thema rondom wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur). Andere vakgebieden die aan bod komen dit jaar zijn: Engels, Blits , drama, handvaardigheid/tekenen, verkeer en Goed Gedaan/Deugdenboom (sociaal-emotionele ontwikkeling). Elke  woensdag en vrijdag hebben we gymnastiek.
In groep 7-8 hebben we ook veel leuke activiteiten en uitstapjes. Dit schooljaar worden er weer lesdagen georganiseerd waar we naar toe gaan, op de scholen in Gennep en Boxmeer. Verder  verdiepen we ons in verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals Leven met een beperking en bureau Halt komt ons lessen geven. In november zullen we  dit jaar onder begeleiding van de natuurouders een bezoek brengen aan het gebied rondom Bleijenbeek in Afferden. En de smaak en kooklessen zijn dit jaar ook weer onderdeel van ons lesprogramma, kortom, druk druk, maar erg leerzaam en leuk.
Groep 7 gaat aan het einde van het schooljaar een voorlopig advies krijgen.
Groep 8 maakt de eindtoets en gaat natuurlijk uitkijken naar o.a. het afscheidskamp.
 Wij hebben er zin in en gaan met elkaar zorgen voor een mooi en fijn schooljaar!

 
Juf Josje en Juf Mayke