Groep 6-7

Marieke Krebbers-Goossens
ma-di-wo

Josje Arts 
do-vr

Welkom in Groep 6-7

In groep 6-7 gaan we dit jaar fijn met z'n allen aan de slag. Onze missie voor dit jaar is dan ook: "De coole kids van groep 6-7, dat zijn wij! In plezier maken en leren zijn wij echt een kei. Wij knallen tijdens alle lessen zo behalen wij veel suc66!". Naast onze missie hebben we natuurlijk ook onze regels, deze hebben we op een coöperatieve manier bedacht en uitgewerkt.
In groep 6-7 werken we dagelijks aan de vakgebieden (begrijpend)lezen, taal, spelling, studievaardigheden en rekenen, daarnaast zijn we nog druk in de weer om veel te weten te komen over de wereld met onze methode Blink. Ook muziek, tekenen en handvaardigheid hoort natuurlijk in ons programma thuis! Maar naast deze 'tastbare' vakken werken we ook aan de sociaal-emotionele ontwikkeling met de kinderen, heel belangrijk voor iedereen!
Waar we dit jaar extra aandacht aan besteden middels de PDSA op het databord is Begrijpend lezen. Daarnaast besteden we in onze doelen nog aandacht aan spelling en rekenen. Kortom we zijn heel DOELgericht bezig!
De kinderen werken gedurende dit hele schooljaar met het portfolio, hierin verzamelen ze persoonlijke resultaten (PDSA en doelen), maar ook eigen plannen, mooie resultaten en andere werkjes waar ze trots op zijn.
Naast de vakken op school zullen we ook dit jaar regelmatig een uitstapje maken, zoals bijvoorbeeld: de natuurwandeling naar het Reindersmeer in Well, bezoek aan het Elzendaalcollege, kookworkshops en natuurlijk ons welverdiende schoolreisje. Kortom: we gaan er samen een fantastisch leerjaar van maken!

Groetjes, Juf Josje en Juf Marieke